Något som är så mycket större än…

Vanligtvis brukar nyheter inom vår förening handla om saker som fest och glam, studentikosa nyheter eller kanske en påminnelse om att uppdatera matrikeluppgifterna. Men så händer det någon gång att jag nås av en nyhet som har en helt annan vinkel i Föredettingvärlden. Denna gång är det något som är så mycket större och viktigare än det vanliga.

I april kunde vi se Fredrik Lundqvist, stud -93, i SVT’s program Draknästet, där han pitchade för sin uppfinning Elektrodress. Det programmet lämnade nog ingen oberörd och jag kan själv erkänna att tårarna trillade ner för kinderna när en liten modig tjej hjälpte Fredrik att demonstrera dräkten i programmet. Naturligtvis nappade ”Drakarna” på Fredriks idé, hjulen snurrade på fort och till och med Veckans Affärer uppmärksammade Elektrodress från företaget Inerventions med Fredrik i spetsen.

Bara så här långt är det en historia som berör.

Idag postade Fredrik en länk på sin Facebook. En blogg av en mamma till en cp skadad tjej har skrivit ett inlägg om hur hon sett Draknästet, kontaktat Fredrik och fått möjlighet att prova Elektrodess. Mamman skriver om kampen för dottern, om hopp, rädsla och glädje och så avslutar hon med ”Jag finner inga ord ordentligt på de känslor jag har i kroppen för denna uppfinning. Kanske kan man kalla det för mirakel, kanske kan dressen läggas till som ytterligare ett världens underverk. För det fungerar, det gör verkligen det!!”

Fest och glam och annat som vanligtvis hör Föredettingvärlden till i all ära, men vi behöver också nyheter som berör på ett annat plan. Och ibland så behöver vi nyheter om det som är störst av allt, nämligen mirakel.

Till Fredrik: Bra jobbat!

Läs, njut och gläds här: http://www.skrotochskruv.blogspot.com/

Vill du se Draknästet igen hittar du det här: http://www.youtube.com/watch?v=AwoMXhdI4kw och här:
http://www.youtube.com/watch?v=yRHh1mMgB1o

/Sanna

PS! Jullan är på ingång till Göteborg för Gymnasiedagarna på Svenska Mässan som pågår i tre dagar med start imorgon. Tillsammans med lärare, elevhemspersonal och elever från Grennaskolan finns hon på plats i monter G02:04 för dig som vill veta mer om det kommande gymnasievalet.
Mässan har öppet tisdag 19 oktober kl 08:30 – 20:00, onsdag 20 oktober kl 08:30 – 20:00 och torsdag 21 oktober kl 08:30 – 18:00.

Advertisements

1 Comment

Filed under Uncategorized

One response to “Något som är så mycket större än…

  1. Camilla

    Så fascinerande och imponerande.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s